Гриптех
Ноем. 05, 2019

Мобилното измерване на тегло - значителен потенциал за оптимизации

Като цяло процесите по вътрешнофирмена логистика винаги са били нещо, което ме привлича и дава сериозни възможности за подобрения. Поради тази причина, често се фокусирам върху темата, когато правя разработки за клиенти с различна насоченост.

Доскоро считах, че съм добре запознат с последните тенденции и методи за подобряване на ефективността и разходите. Оказа се, че съм се заблуждавал. Откритието дойде от сблъсъка ми с мобилните измервателни системи за тегло. С изненада открих, че недостатъците и ограниченията на мобилното, хидравлично измерване вече са минало. Точност на измерване от 0,1%, сертификация за търговска употреба и приложимост в почти всички хидравлични подемни съоръжения, премахват препятствията пред употребата им в реалния бизнес.

Веднъж осъзнал този факт, се фокусирах върху предимствата, които би донесло мобилното измерване на тегло, и открих широк спектър от възможности. От подобряване на безопасността на труда, през намаляване на разходите за енергия и персонал, до интеграция с ERP и WMS системи.

Считам всеки от посочените ефекти за еднакво важен, така че ще ги разгледам по отделно в поредица от публикации.